UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Jeugdhulpaanbieders onder steeds grotere financiële druk

    Middelgrote en grote jeugdhulporganisaties staan onder grote druk door een hoog ziekteverzuim, flinke personeelskosten en stijgende energielasten. Met name grote aanbieders van jeugdhulp zijn financieel extra kwetsbaar door de loonstijging in de Cao Jeugdzorg. Er is steeds minder ruimte om te investeren in personeel en innovatie, terwijl de Hervormingsagenda Jeugd dit noodzakelijk acht. Dit meldt de Jeugdautoriteit.

  • Regionale bijeenkomsten VWS over agressie tegen zorgpersoneel

    Het ministerie van Volksgezondheid organiseert vanaf 22 april 2024 tien regionale bijeenkomsten over agressie tegen zorgpersoneel en het belang van aangifte doen. Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt nog steeds heel vaak voor en aangifte doen is een van de belangrijkste signalen om af te geven voor de dader en medewerker zelf. Dit meldt Rijksoverheid.

  • Aantal jongvolwassenen met gonorroe weer flink toegenomen

    In 2023 is het aantal mensen met gonorroe met 31 procent gestegen ten opzichte van 2022. Het jaar ervoor nam het aantal mensen met deze seksueel overdraagbare aandoening (soa) ook al toe met, met 33 procent. Vooral vrouwen en heteroseksuele mannen jonger dan 25 jaar krijgen de diagnose. Dit meldt het RIVM. 

  • Europese artsen waarschuwen voor bedreigingen van de onafhankelijkheid van het medische beroep

    De Europese artsenvereniging (CPME) waarschuwt voor de toenemende uitdagingen waarmee de onafhankelijkheid van het medische beroep in heel Europa wordt geconfronteerd. Dit doet zij in een statement dat onlangs werd aangenomen tijdens de voorjaarsvergadering van de CPME.

  • Onderzoek Coronacommissie Tweede Kamer duurt 32 maanden

    Het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie naar de coronacrisis en het overheidsbeleid daarin, zal naar verwachting 32 maanden duren. Het onderzoek bestaat uit vier fases. Na een intensieve voorbereiding begint de commissie vanaf december 2025 met openbare verhoren. Het rapport met alle bevindingen en conclusies zal dan in december 2026 klaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt in het onderzoeksvoorstel dat woensdag aan de Tweede Kamer is aangeboden.Onderzoek Coronacommissie Tweede Kamer duurt 32 maanden

  • Zorgverzekeraars keuren veel plannen via snelle toets Integraal Zorgakkoord af

    52 van de 183 aanvragen voor de snelle toets voor de transformatiegelden van het Integraal Zorgakkoord (IZA) zijn afgekeurd. 88 zijn goedgekeurd, de rest is nog in afwachting van het oordeel van de zorgverzekeraars. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage van het IZA. 

  • ActiZ teleurgesteld over onvermogen Zorginstituut toegang verpleeghuis te beperken

    Zorginstituut Nederland heeft volgens ActiZ in een voorlopig advies geconcludeerd dat het binnen de huidige wetgeving niet mogelijk is de toegang tot het verpleeghuis te beperken. ActiZ heeft officieel teleurgesteld gereageerd op deze conclusie, want het is volgens de brancheorganisatie nu onmogelijk om alle mensen die recht hebben op een plek in het verpleeghuis ook een plek te geven. 

  • Zilveren Kruis geeft Buurtdokters financieel steuntje in de rug

    Zorgverzekeraar Zilveren Kruis helpt Buurtdokters financieel met opschalen en het streven naar toekomstbestendige huisartsenzorg. Elke Nederlander een vaste huisarts. “Zilveren Kruis gaat ons niet vertellen welke praktijken we moeten opvolgen.”

  • Huisarts uit Brunssum uit beroep gezet om verkrachten patiëntes

    Een 55-jarige huisarts uit het Limburgse Brunssum mag zijn werk nooit meer uitoefenen, omdat hij meerdere patiëntes heeft verkracht. Hij maakte ze wijs dat wat hij deed medisch noodzakelijk was. Hij is uit zijn beroep gezet en mag ook niet meer werken in de zorg voor kwetsbare patiënten. Dat heeft het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch woensdag bepaald.

  • Euthanasie bij drie mensen onzorgvuldig uitgevoerd, vindt toetsingscommissie

    De manier waarop drie mensen zijn overleden bij euthanasie, is volgens de toetsingscommissie niet zorgvuldig geweest. Zo ging het in een geval om een 70-jarige vrouw die levenslang psychisch leed en om euthanasie vroeg nadat ze ook nog haar wervel brak. Ze vroeg bij een arts om euthanasie, maar in plaats van een psychiater inschakelen ging hij meteen op haar verzoek in. In de andere gevallen gaat het om euthanasie bij uitgezaaide longkanker en een andere vorm van uitgezaaide kanker. Dit meldt ANP.

meer nieuws