UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Kaljouw: ‘Collectieve zorgdoelen alleen bereikbaar met doorzettingsmacht’

  Collectieve gezondheidsdoelen kunnen alleen gehaald worden als ‘onafhankelijke’ instanties als de NZa, het Zorginstituut en de IGJ meer doorzettingsmacht krijgen. Dat stelt NZa-voorzitter Marian Kaljouw. 'Iedereen is het eens over het belang van preventie en uitkomstgerichte zorg, maar er verandert al vijftien jaar niks. Met alleen polderen komen we er niet. Om knopen door te hakken is doorzettingsmacht nodig.'

 • Onderzoekscoalitie presenteert ‘Eerste hulp bij stijgend verzuim’

  Medewerkers in de zorgsector staan onder grote druk. Dat toont zich in de stijgende verzuimcijfers. Een samenwerkingsverband van Stichting IZZ, PGGM, PGGM&CO, PFZW, Vernet, de RVS en FWG Progressional People komt daarom met het pamflet ‘Eerste hulp bij stijgend verzuim in de zorg’. Het stuk is ontwikkeld op basis van onderzoek van de samenwerkende partijen.

 • Terreinwinst Britse variant in Nederland

  De coronavariant, die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland tot een zeer hoge toestroom aan patiënten in de ziekenhuizen heeft geleid, wint  verder terrein in Nederland

 • ‘Politiek gaat bij arts op schoot’

  Het Zorginstituut gaat zorg die niet passend is uit het basispakket halen. Zal straks de politiek, en niet de arts, bepalen welke zorg patiënten vergoed krijgen?

 • Avondklok: mag mijn zorgverlener en/of mantelzorg nog wel komen?

  Vanaf zaterdag 23 januari om 21:00 uur gaat de avondklok in. Dit betekent dat je niet buiten mag zijn tussen 21:00 uur en 04:30 uur. Je hoeft je geen zorgen te maken over jouw zorg die je na 21:00 uur krijgt. Al jouw zorgverleners mogen gewoon zorg komen verlenen. ZijLeer meer → Het bericht Avondklok: mag mijn zorgverlener en/of mantelzorg nog wel komen? verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Webinar 2 en 24 maart 2021: Ik zoek vervangende zorg (respijtzorg)

  Op 2 en 24 maart 2021 kun je deelnemen aan een webinar verzorgd door een van de mantelzorgcoaches van MantelzorgNL. Deze keer is het thema: Ik zoek vervangende zorg (respijtzorg). Respijtzorg is een tijdelijke en volledige overname van zorg met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. Respijtzorg isLeer meer → Het bericht Webinar 2 en 24 maart 2021: Ik zoek vervangende zorg (respijtzorg) verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Praat op tijd met mensen met een verstandelijke beperking over hun behoefte aan palliatieve zorg

  Om zorg rondom het levenseinde goed af te stemmen op de wensen en behoeften van de cliënt is het belangrijk om tijdig gesprekken te voeren over toekomstige zorg en behandelingen. Dit wordt Advance Care Planning (ACP) genoemd. Bij mensen met een verstandelijke beperking blijkt ACP in de palliatieve zorg nogLeer meer → Het bericht Praat op tijd met mensen met een verstandelijke beperking over hun behoefte aan palliatieve zorg verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Heb je een beperking of ben je chronisch ziek: laat geen geld liggen

  De belastingaangifte komt er weer aan en dus is het tijd om te kijken of je bepaalde zorg- of meerkosten hebt die fiscaal aftrekbaar zijn. Het is niet altijd eenvoudig om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen. Daarom geeft Ieder(in) informatie en uitleg over regels enLeer meer → Het bericht Heb je een beperking of ben je chronisch ziek: laat geen geld liggen verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

 • Houd rekening met mensen met psychische klachten

  Sinds corona ervaren mensen met psychische problemen meer angst, depressies, spanning, stress en paniekaanvallen

 • Nederlanders vaker online voor gezondheid en lifestyle

  Bijna 80 procent van de Nederlandse bevolking van 12 jaar of ouder was in de eerste helft van 2020 online op zoek naar informatie over gezondheid, maakte online afspraken met een huisarts of specialist of kocht medicijnen op het internet. Ook werd het internet steeds vaker gebruikt voor een onlineLeer meer → Het bericht Nederlanders vaker online voor gezondheid en lifestyle verscheen eerst op Atlas van Zorg en Hulp .

meer nieuws